Duzadorp voor scholen

Een groene omgeving is o zo belangrijk! En die wordt alleen maar belangrijker, voor iedereen. Met de kinderen van vandaag, kunnen we zorgen voor het groen van morgen. Ook voor bewustwording rondom duurzaamheid geldt, jong geleerd is oud gedaan!

Om Nederland te verduurzamen is ook in het onderwijs nog meer aandacht nodig voor groen, natuur en milieu, is onze mening. DuzaDorp is daarom ontwikkeld als een educatief pakket over duurzaamheid en groen. DuzaDorp en zijn bewoners maken kinderen spelenderwijs bewust van duurzaamheid, enthousiast over natuur en zetten ze aan het denken.

Want wat is nou duurzaamheid? Waarom gebruiken we zonne-energie? Waarom scheiden we afval? Wat doet windenergie eigenlijk?

DuzaDorp stelt dit soort vragen op een enthousiaste, educatieve en leerzame manier aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. En ze doet meer! Ze zorgt voor kleurplaten, puzzels, kijkdozen en geeft opdrachten, die kunnen worden geïntegreerd in de lesstof.

Doe mee met de DuzaDorp wedstrijd!

DuzaDorp wedstrijd!

Kinderen leren veel van elkaar wanneer ze samen met natuur, duurzaamheid en de Duza’s bezig zijn!

In het nieuwe schooljaar worden alle basisschoolkinderen in Nederland gevraagd om een eerste verhaal over DuzaDorp te tekenen, te schrijven of een ander kunstwerk over DuzaDorp te maken. Dit in de vorm van een wedstrijd, onder het motto: wij hebben de bewoners bedacht, we vragen de kinderen om de verhalen!

Een duurzaamheidswedstijd dus, speciaal voor kinderen in het basisonderwijs!

Elke klas die meedoet maakt kans op een spetterend klassenfeest, kaartjes voor voorstellingen en kan voor de eigen school zelfs een Groendak winnen!

Ben jij als docent of schooldirecteur geïnteresseerd in de wedstrijd of wil jij meer weten over het lespakket? Neem dan contact met ons op via info@duzadorp.nl.

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

We kunnen ons voorstellen dat je best nog wat vragen hebt over DuzaDorp. Wil je wat meer informatie of heb je vragen? Mail ons dan via info@duzadorp.nl. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons!