Welkom in DuzaDorp

Een groene omgeving is o zo belangrijk! En die wordt alleen maar belangrijker, voor iedereen. Met jullie hulp, kunnen we zorgen voor het groen van morgen. DuzaDorp is gemaakt om iedereen te informeren over duurzaamheid en groen. DuzaDorp en zijn bewoners maken allerlei avonturen mee over groene oplossingen.

Wat bedoelen we daar mee? Groene oplossingen zijn mogelijkheden om jouw buurt zo duurzaam en gezond mogelijk te houden. Voor jou, voor jouw familie en voor jouw buren! Maar ook voor alle dieren en insecten in de buurt. Met deze oplossingen, willen we jouw buurt zo groen mogelijk maken!

Terwijl jij hier informatie kan vinden en kleurplaten kan downloaden wordt Semmy Sedum, één van de bewoners, misschien wel op jullie dak gelegd, of op het dak bij de buren. Semmy zorgt ervoor dat het dak mooi groen wordt met allerlei plantjes. Hier kunnen dan weer heel veel insecten op leven, zoals bijen en vlinders. Semmy heeft nog meer vrienden die meehelpen om het zo groen mogelijk te houden. Ontdek ze op deze website!

Wij gaan de website steeds meer vullen met leuke weetjes, spelletjes, opdrachten én met ideetjes van jou! Blijf de website dus goed in de gaten houden!

Maak kennis met de
DuzaDorp bewoners!

In DuzaDorp wonen de Duza’s, stuk voor stuk opgeruimde typetjes met allemaal hun eigen karakter. Een ding hebben ze gemeen, ze weten alles van schoon en beter leven in je eigen omgeving. Ze hebben de hulp nodig van iedereen om alles gezond, schoon en duurzaam te houden. Maak hier kennis met alle bewoners! 

SEMMY SEDUM

Vrolijke Semmy Sedum houdt enorm van insecten en kleuren. Met mooi weer strekt hij zich heerlijk uit en gaat op het dak liggen genieten. Met zijn groene kleur vindt elk insect het fantastisch om bij hem op bezoek te komen. Alle bloemen in DuzaDorp sloven zich voor Semmy uit.

BAS BOOM

Bas waait met alle winden mee. Hij luistert naar alle verhalen van de andere Duza’s en ritselt met zijn blaadjes als applaus als er weer iets bereikt is in DuzaDorp. Bas Boom houdt erg van zijn familie en heeft ze graag in de buurt. Je ziet bijna door de bomen het dorp niet meer!

ZIGGY ZONDERGAS

Ziggy is altijd vrolijk, kwispelt de hele dag door en vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken met alle baasjes van DuzaDorp.  Heel af en toe ontsnapt er wel een ieniemienie-gasje. Maar Ziggy is druk bezig om te leren dat steeds wat minder te doen en het gaat steeds beter!

WALLY WINDMOLEN

Wally Windmolen vindt het zalig om over iedereen heen te kijken. Wally houdt van grote hoogtes omdat hij dan kan genieten van alle wind die hij opvangt. Een heerlijk gevoel dat Wally genoeg energie geeft om de dag door te komen. Met zijn lange armen probeert hij zoveel mogelijk wind te vangen.

RECYCLE BROERTJES

Is het nou Rico, Ramon of Rens. De drie Recycle Broertjes zorgen met hun grote klep voor genoeg leven in de brouwerij in DuzaDorp. Om de broertjes uit elkaar te houden, hebben ze allemaal een eigen kleur gekregen. Zo weten alle bewoners precies wie ze voor zich hebben!

ZOË ZONNEPANEELTJE

Zoë is gek op de zon! Al breekt er maar een klein straaltje zon door de wolken, dan gaat zij er lekker in liggen. De hele dag door, van zonsopkomst tot zonsondergang. En als de zon dan eenmaal onder is, dan vervult Zoë het hele DuzaDorp met al haar warmte, licht en gezelligheid. 

ISA ISOLATIE

Isa is een echte huismus. Ze houdt ervan om zich mooi te maken, maar naar buiten gaan, nee dat doet ze niet. Liever blijft ze binnen in een lekker warm, knus huis waar ze het altijd prima naar haar zin heeft. Alle Duza’s komen graag bij Isa op bezoek, want in haar huisje is het gezellig en nooit koud!

De DuzaDorp wedstrijd!

Na de zomervakantie starten we met onze DuzaDorp Wedstrijd! We gaan een duurzaamheidswedstijd organiseren speciaal voor de groepen 3 t/m 8. Elke groep die meedoet maakt kans op een spetterend klassenfeest, kaartjes voor voorstellingen en kan voor de eigen school zelfs een Groendak winnen!

Wil jij al wat meer informatie voor jouw klas? Of ben je als docent geïnteresseerd in de wedstrijd? Neem dan contact met ons op via info@duzadorp.nl of kijk hier voor meer informatie!

[fvplayer id=”1″]

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

We kunnen ons voorstellen dat je best nog wat vragen hebt over DuzaDorp. Wil je wat meer informatie of heb je vragen? Mail ons dan via info@duzadorp.nl. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons!